Bli med å dans – velkommen til Fragiledance

Velkommen til denne nettsiden som handler om alt innenfor dans. Dans er en sport, men også en aktivitet som alle kan delta i. Enten det er i hjemmet eller på diskoteket. Man kan bruke dans til å uttrykke kunst, men også som terapi. Når man danser vil man bli glad, rett og slett. Selv om dansing kan være vanskelig gir det å klare trinnene en god mestringsfølelse. Man føler man kan fly.

Det fins mange typer av dans, og mange arenaer for å utøve dans på. Som fag kan man si at dans er en av de kreative utdannelsene, som kommer i samme kategori som kunst, musikk og teater. Dans har fulgt oss helt siden vi danset rundt bålet. Dans er en flamme som gnistrer i kveldsmørket. Den er opphav til mystikk og eventyr, og finnes i dag i mange forskjellige former.

Hvorfor dans?

Dans akkompagneres som regel av musikk, og sammen blir det en utrolig forestilling. Kan dans ha vært brukt til andre ting før i tiden, så må det ha vært i arbeid. Dans skaper rytme og effektivitet. Hva kan dans gjøre for oss i fremtiden?

Det er mange ting dans har hatt å si for oss, men er man helt fersk på området så er det aldri for sent å begynne. Det fins danseskoler og kurs for voksne også. Bli julebordets beste swinger eller dans hiphop med barna. Det er garantert en positiv ting for helsa også. Man kommer i bevegelse, i motsetning til å bruke kveldene på Skal vi Danse på TV.

Dans er for oss en naturlig del av livet, og selv om mange av oss har holdt på med profesjonell dans i mange år, er det som fritidsaktivitet vi elsker den. Vi har kunnskap om alle typer danser, så her er både linedance og tango velkommen. Vi ser på dans i et historisk perspektiv og moderne dans. Bli med i dansen og se hva den kan gjøre for deg.