Danseprogrammer på TV

Dansing er ikke bare populært som en aktivitet du gjør for deg selv eller med andre, det er også høyt verdsatt som en konkurransesport. De fleste kjenner vel til talentkonkurransen Skal vi danse, som på TV har gjort stor furore gjennom flere sesonger. Her danser kjendiser og selskapsdansere foran tilskuere, TV-seere og et dommerpanel. Serien er basert på det britiske showet Strictly Come Dancing, og det finnes varianter av programmet i flere land, som Dancing With The Stars i USA.

Skal vi danse

Skal vi danse har opplevd svært høye seertall, snittet har ligget på mellom 600–700 000 seere. Rekorden ble satt i 2008, da hele 733 000 nordmenn fikk med seg sesongpremièren. Kanskje er det dansingen som gjør at vi elsker programmet, kanskje er det det å se kjendiser prøve seg. Eller kanskje er det en kombinasjon av begge deler. Uansett er alle de nevnte danseprogrammene svært populære i landene de sendes i.

Talentkonkurranser er dessuten alltid populære, og det er alltid spennende å følge med på hvem som ryker ut og hvem som blir værende i programmet. Det er ingen tvil om at konkurranseelementet gir dansingen en ekstradimensjon som gjør det enda gøyere å følge med på. Når muligheten til å satse penger på deltakerne også er til stede, blir det enda bedre igjen. Å bette på reality-programmer er svært populært, dansekonkurranser inkludert.

Ønsker du muligheten til dette, bør du sjekke ut odds på Unibet, hvor du kan bette på alt mellom himmel og jord. Dette inkluderer dansekonkurranser, alle mulige idretter og til og med hendelser som hvem som vinner Nobels fredspris og Eurovision. Om ikke vi velger å satse penger på deltakerne, pleier vi som aktive seere i det minste å ha en formening om hvem vi tror kommer til å vinne.

Siden 2006 har vi sett et hav av norske kjendiser entre dansegulvet sammen med profesjonelle dansere på Skal vi danse. Det er interessant å se politikere, værdamer, komikere, skuespillere og musikere gjøre ting vi kanskje ikke forbinder med dem. Som tilskuere kan vi humre over at noen av dem danser bedre enn andre, og undre oss over om vi selv hadde turt å danse på et program som blir sett av så mange nordmenn.

Dans inkluderer

Dansing er sosialt, og det samme kan sies om det å samle en gjeng foran TV-skjermen for å se på Skal vi danse og andre danseprogrammer. Når såpass mange mennesker får med seg TV-sendingene hver sesong, er det ingen tvil om at Skal vi danse blir sett på av mennesker som ikke danser også. På den måten kan slike programmer være med på å inspirere folk til å begynne med dans. Det er i alle fall håpet blant oss dansere.

Målet for nye dansere trenger ikke være å ende opp som profesjonelle dansere som danser med kjendiser på TV. Dans er fint å ha som hobby, og det er en av de sunneste hobbyene du kan ha – uansett hvilken type dans du ser for deg. Det finnes mange nok stilarter til at du garantert vil finne noe passende. Melder du deg inn i en danseklubb møter du fort nye mennesker og kan stifte nye bekjentskap. Eller kanskje er du av typen som heller vil erobre dansegulvet på en nattklubb?

På et utested med høy musikk, blinkende lys og masse folk er det lettere å slå seg løs, fordi sjansen er mindre for at folk ser på. Med andre ord kan du danse som om ingen ser på, og observere de andre på dansegulvet og se hvilke moves de gjør som du kan inkludere i ditt eget lille repertoar av dansebevegelser.