Om du ønsker å gå ned i vekt eller bli slankere, er dans absolutt noe positivt å gjøre. Hvis du ikke liker å løpe og utføre styrkeøvelser kan dans være noe som kan passe deg. Med dans gjør du noe du liker og du merker ikke at du blir sliten. Du kan både danse zumba, hiphop og sving, men også mye mer. Et godt tips til dansetrening er Just Dance!

Det finnes ulike typer av Just Dance, og du får poeng etter hvor bra du gjør det. Du blir opptatt av å danse og gjøre det bra, og det gjør det enkelt å trene samtidig som du har det gøy. Dette kan du gjøre alene eller sammen med noen. Hvis du gjør det sammen med noen kan det bli mer konkurranse mellom deltakerne. Da kan resultatene bli mer positive over tid. Når du gjør dette over tid, vil du kunne se og føle på endringene etter kort tid. Hvis du ønsker å gå ned i vekt, må du også spise bedre samtidig som du danser. Det anbefales da små porsjoner og å spise oftere. Da vil du få en god effekt.

Sammen med noen

Nå i disse korona-tider kan du også være med på live-streaming på for eksempel Facebook. På live streaminger kan du finne ulike ting å være med på. Du kan for eksempel være med på dansing. Da får du innspill til hva du selv kan gjøre, men også være med for å danse sammen med mange andre. Når dere ikke kan være så mange sammen i disse tider, kan dere samles i en liten gruppe på 5 og ha en slags dansesirkel. Da kan dere ha en konkurranse om å lage den beste dansen, og dere får både være sosiale og trene med dansing.

Dansing har ulike typer hastighet og vanskelighetsgrad, og du kan starte på det nivået som passer deg best. Hvis du er nybegynner, burde du begynne med noe enkelt. Just Dance har ulike typer danser til bra musikk. Du får enklere motivasjon hvis du danser til favorittmusikken din og til en dans du kan mestre. Når du danser, får du en treningsøkt samtidig som at du har det morsomt.

Bedre form

Hvis du vil komme i bedre form, men ikke vil ute og trene og jogge, så dans! Det kan gjøre noe bra med kroppen din og du vil komme i bedre form etterhvert som du danser. For å få bedre kondis når du danser, må du ha et visst tempo. Om du er utrent, er det lurt å begynne på et lavt nivå og øke tempoet etter hvert som tiden går. Husk! Du får bedre motivasjon om du gjør det med noen eller har et mål som du ønsker å oppnå.