Symposium – dansingens konferanse

Symposium er dansernes konferanse og seminar, og dansere er i en særklasse blant de mest spreke menneskene blant oss. De holder et høyt tempo, uansett hva de øver på, noe som kan innebære spektakulære kast og rotasjoner. Dansere må også få input fra andre kulturer og derfor er symposium en god ting. Her skal vi se på noen symposium og hvorfor de er nyttige for dansere?

Hvorfor delta på symposium?

Symposium kan være svært engasjerende og lærerikt. Om man er i startfasen kan man få mye ny inspirasjon. Dessuten samler symposium ulike stilarter under én fane. Alle deltakerne er engasjert i sporten de bedriver eller er støttespillere for.

Dans er en kunstform, men er også en aktivitet for alle som liker å utfolde seg fritt. Det er mulig for de som er godt voksne å prøve seg på newstyle og twerking, og unge kan dra nytte av å lære om folkedans og pols. Unge, lovende utøvere kan vise fram sine prosjekt som de har øvd på i månedsvis.

Norske symposium

Skal man få inspirasjon til dans, er Dansens Hus et godt utgangspunkt. Dansens Hus er et samlested for dansere. Det er ikke bare de lokale og tradisjonelle dansene vi finner her, men også samtidskunst som ballett og freestyle. I Dansens Hus kan man delta på konferanser som Streetdancefestivalen og Corona Sessions. Dette er helt klart gode bidrag for dem som vil oppleve akademisk dans og moderne dans.

PlatformNord er et samlingspunkt for unge norske kunstnere, også for dem som driver med dans. I konferansene kan man oppleve dans på høyt nivå. Det kan være med på å skape en interesse for dans å delta på forestillingene og symposium dedikert til denne kunstneriske utfoldelsen. PlatformNord har eksistert i bare noen få år, og er blant en av de mest innovative og spennende kunstprosjektene.

Bruker dansen til rehabilitering

Mange sliter med vonde følelser og kommer seg ikke ut av den dårlige trenden. Dans kan være et redskap for å endre livsstil og gi håp om en bedre hverdag. Det som er så fint med dans, er at man kan utfolde seg fritt og dans sprer glede på en unik måte. Dans kan nok sies å være vanskelig, men den frigjør også en rekke enzymer i kroppen. Man føler seg med en gang bedre og får de vonde tankene på avstand.

Det har lenge vært klart at dans kan brukes i rehabilitering av rusmisbrukere og andre. Dansen gir motivasjon til å mestre, og en konferanse som Norsk Symposium kan være det som skal til for at folk kommer seg ut av rusen. Livet er ingen dans på roser, men med dans kan man få et rosenrødt liv. Det er nok mye bedre enn å gang på gang stikke seg på de skarpe tornene.

Vår hjemmeside er dedikert til dans som virkemiddel. Det kan være for å skape en unik atmosfære til et teaterstykke, som rekreasjon som gir nærhet, glede og mestring eller som en sosial aktivitet for venner og familie. Det å oppmuntre barn til dans er kanskje også med på å forebygge problemer senere i livet, så lenge dansen er på alle sine premisser.